Asociace energetických specialistů, o. s. AES byla založena s cílem nastavení standardu služeb, které nabízejí energetičtí specialisté stavebníkům. Asociace zároveň umožňuje svým členům požívání specielního software a vytváří aplikaci pro laickou veřejnost. Vznik asociace souvisí s nově zavedenými předpisy (směrnice Evropského parlamentu a rady 2010/31/EU, novela zákona č. 406/2000 Sb. pod číslem 318/2012 Sb., vyhl. č. 78/2013 Sb. o energetické náročnosti budov). Nový způsob energetického hodnocení budov bude nutný jako jeden z podkladů pro vydání stavebního povolení, ale i pro každý prodej či pronájem budovy. 

 
Další informace o Asociaci najdete na http://www.asociacees.cz

Přečtěte si také o Průkazu energetické náročnosti budov a Energetickém štítku obálky budovy.

 

Ministerstvo průmyslu a obchodu zároveň uvedlo, že chce zjednodušit administrativu spojenou s PENB. V případě prodeje a pronájmu by mělo jít PENB nahradit předložením vyúčtování poplatků za energie za poslední 3 roky. Novela by měla být schválena ještě v roce 2013.


 


Obsah je chráněn autorským zákonem ©

 


Zprávy


kalkulacka

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.