Střechy Praha16. veletrh Střechy Praha, jubilejní 10. výstava Solar Praha a 2. veletrh Řemeslo Praha budou v lednu 2014 zahajovat novou stavební sezónu. Uplynulý 15. ročník největšího veletrhu pro stavbu a renovace střech ve střední Evropě Střechy Praha potvrdil stálý zájem o tento obor. Účastnili se jej jako vždy největší výrobci i dodavatelé z oboru střech a další dlouhodobě vystavující společnosti. Úspěchem byla účast řady firem, které se zde prezentovaly poprvé. Představena byla široká škála nových produktů, z nichž se mnohé utkaly i v prestižních soutěžích.

 

Střechy PrahaVe dnech 23. – 25. ledna 2014 se tedy můžete těšit na trojlístek veletrhů Střechy Praha, Solar Praha a Řemeslo Praha, které proběhnou v PVA EXPO PRAHA Letňany. Akce podruhé doplní veletrh For Pasiv, který se věnuje nízkoenergetické výstavbě a provozu pasivních a nulových budov.

Program veletržního dění bude plný prestižních akcí. První den se bude konat jubilejní 15. ročník Konference Izolace 2014, jejímž pořadatelem je expertní a projektová kancelář A.W.A.L. Uplynulý ročník konference, který se věnoval poruchám plochých střech, byl velice úspěšný a velký přednáškový sál byl zcela zaplněn posluchači především z řad odborné veřejnosti. Konference Izolace 2014 zahrne především stavební fyziku a poruchy šikmých střech.

Střechy PrahaProblematice plochých střech, poruchám a především jejich prevenci se bude v lednu 2014 věnovat druhý veletržní den.  
Jedním ze zvýrazněných témat  veletrhu Střechy Praha budou Obvodové pláště budov. Střecha je často označována za pátou fasádu domu. Nebo jinak řečeno, střechy a fasády dohromady tvoří obalový plášť budov a jejich společným úkolem je chránit dům proti nepříznivým vlivům počasí a prostředí, v němž stojí, a zajistit kvalitní prostředí pro život lidí uvnitř domu. Společné jsou tedy i funkční požadavky pro obvodové pláště jako mechanická odolnost, požární bezpečnost, ochrana zdraví, ochrana proti hluku, bezpečnost při užívání, úspory energie a tepla či estetické požadavky. Fasádám a střechám, nejdůležitějším součástem stavby, se bude věnovat i připravovaný doprovodný program.

Specializovaná výstava Solar Praha zaměřená na úspory energií a alternativní zdroje energie oslaví v roce 2014 své 10. jubileum. Jednou z aktivit k tomuto jubileu bude bezplatné poradenské centrum, kde návštěvníci získají zdarma na jednom místě ucelené a aktuální informace z oblasti úspor energií a využívání alternativních zdrojů energie, včetně konzultací s odborníky pro úspěšné získání dotací.

Pokračuje letošní premiérový veletrh pro řemeslo, vybavení a bezpečnost práce řemeslníků s názvem Řemeslo Praha. První ročník byl úspěšný, firmy z této oblasti měly krásné expozice s množstvím praktických ukázek, kde si nářadí či jiné exponáty mohli návštěvníci sami vyzkoušet.

Tradičně bohatý doprovodný program zahrne kromě přednášek, seminářů a diskusí pro odbornou i laickou veřejnost i praktické prezentace nových produktů včetně řešení technických detailů a ukázek technologických postupů. Na své si tak přijdou jak široká veřejnost tak stavební odborná veřejnost -  projektanti, architekti, realizátoři a zástupci stavebních firem i zástupci měst a obcí a majitelé domů. Vybrané semináře jsou pravidelně akreditovány Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě (ČKAIT) a zařazeny do programu celoživotního vzdělávání.

Přihláškové materiály jsou k dispozici na webových stránkách veletrhů www.strechy-praha.cz.  Včasné zaslání vyplněných přihlášek k účasti do 30. 9. 2013 bude zvýhodněno nižší cenou za výstavní plochu.

Na shledanou na odborných veletrzích Střechy Praha, Solar Praha a Řemeslo Praha 23. –25. 1. 2014 v Letňanech!

www.strechy-praha.cz


 


Obsah je chráněn autorským zákonem ©

 


Zprávy


kalkulacka

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.