Izolování je v posledních letech velmi populární. Ceny energií stoupají, a tak každý majitel domu se snaží udržet všechno teplo uvnitř a nepustit nic ven. Existuje mnoho různých způsobů, jak dům lépe nebo špatně zaizolovat. Jednou z těch lepších metod je použití stříkané pěnové izolace.

Pěna vyplní každou skulinku

Na náš trh dodává stříkanou izolaci firma HonterCompany s.r.o. Jedná se o exluzivního distributora americké společnosti LaPollaIndustries pro celou Evropskou unii. LaPollaindustries vyrábí izolační materiály již dlouhá desetiletí a má v tomto oboru rozsáhlé zkušenosti.

Pěna se skládá ze dvou látek, které se stříkají pod tlakem na místo, které má být zaizolováno. Po nanesení na stavební konstrukci pěna zvětší mnohonásobně svůj objem a vyplní všechny sebemenší otvory a místa. Tím se ucpou všechna prostory, kterými uniká teplo. I přes tyto vlastnosti však dům stále může dýchat a propouští ven vlhkost – není se třeba obávat plísní.

Pěna je vhodná na fasádu i podkroví

HonterCompanys.r.o. dodává na náš trh několik druhů stříkané pěnové izolace. Každá s trochu jiným určením. Podle struktury buněk je pěna s otevřenou strukturou buněk (FOAM-LOK 500) určena do úplně suchého prostředí, například na izolaci podkroví, nebo pěna s uzavřenou strukturou buněk (FOAM-LOK 2000), která je vhodná do prostor se zvýšenou vlhkostí, jako jsou fasády a další exteriéry nebo interiéry.

Pro speciální účely pak existují ještě další typy, například FOAM-LOK 3000, která se používá na izolaci střech zvnějšku. Aplikuje se na ploché střechy budov a dokáže výrazně zlepšit celou řadu parametrů střechy.

Pokud se rozhodnete pro stříkanou pěnovou izolaci, neobjednávejte hned od první firmy, na kterou narazíte. Na trhu je mnoho v lepším případě nekvalitních, v horším i životu nebezpečných pěn, kterým je lepší se vyhnout. Proto vždy vyžadujte certifikáty, které doloží kvalitu pěny.


 


Obsah je chráněn autorským zákonem ©

 


Zprávy


kalkulacka

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.